Medisch Fitness

Medisch fitness is een vorm van bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het is een veilige en effectieve manier van trainen waarbij rekening wordt gehouden met eventuele blessures of beperkingen. Tijdens medisch fitness worden oefeningen gedaan die gericht zijn op het versterken van spieren en het verbeteren van de conditie.

Medisch fitness is geschikt voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen sporten, maar ook voor mensen die graag onder professionele begeleiding willen trainen. De fysiotherapeut kan samen met de cliënt een plan opstellen dat aansluit bij zijn of haar persoonlijke doelen en mogelijkheden. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele fysieke beperkingen en blessures.

De voordelen van medisch fitness: Het versterken van spieren verbetert bijvoorbeeld de houding en kan pijnklachten verminderen. Ook verbetert medisch fitness de mobiliteit, coördinatie en flexibiliteit van het lichaam. Dit alles draagt bij aan een verbeterde algehele fitheid en gezondheid.

Medisch fitness kan worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar de hoogte van de vergoeding verschilt per verzekering. Het kan daarom raadzaam zijn om te informeren bij de eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt.