GLI, Gecombineerde Leefstijl Interventie

De GLI wordt in Noordenveld centraal aangeboden door Praktijk de ROEF in Norg en Fysiotherapie Roden  en Dietistenpraktijk van Carin Pool in samenwerking met de gemeente Noordenveld. Deelnemers worden bijgestaan door verschillende professionals.  

Zo krijgen ze hulp van een leefstijlcoach, dietist, fysiotherapeut en buurtsportcoach. De GLI wordt vanuit Gezond in Drenthe aangeboden. Deelname wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, waardoor iedereen met een verwijzing van de huisarts mee kan doen. 

Focus op leefstijl. Het accent ligt niet op gewicht of gewichtsverlies maar het gaat om een gezonde leefstijl.  

Het totale traject duurt 2 jaar, Er wordt gewerkt vanuit het concept van Slimmer, waarin de deelnemers een half jaar intensief wekelijks worden begeleid en daarna zijn er meerdere herhaal metingen, motiverende gesprekken, stimulering vanuit de sportcoaches, dietist en leefstijlcoach. 

Alle deelnemers kunnen worden aangemeld via www.gezondindrenthe.nl, gemeente Noordenveld. De groepen starten afwisselend in Norg of Roden. Zodra er weer een groep vol is met ongeveer 12 deelnemers wordt er weer een nieuwe wachtlijst gevormd voor de andere locatie.   

Bij ons in de praktijk worden de groepen begeleid door Lotte Geerts als leefstijlcoach en Manon Dijk als fysiotherapeut, die hier beiden voor geschoold zijn.