Restklachten van corona (COVID-19)

Heb je corona gehad en ben je nog steeds niet helemaal fit? Kamp je bijvoorbeeld met vermoeidheid of kortademigheid? Heb je weinig conditie of minder kracht in je spieren? Ervaar je problemen met je balans of slaap je slecht? Dat kan de nasleep van een COVID-19 besmetting zijn.

Als de klachten weken of maanden na de infectie met COVID-19 aanhouden, is er mogelijk sprake van Long COVID. Long staat voor langdurig. Bij Long COVID kun je kampen met onder meer pijn op de borst, hartkloppingen, langdurig verlies van reukvermogen of vergeetachtigheid. Dat laatste wordt ook wel ‘brain fog’ (hersenmist) genoemd.

Je geestelijke en lichamelijke gezondheid kunnen aangetast zijn door een langdurig tekort aan beweging. Ook als je niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Bij oefentherapie kun je dan veel baat hebben. Het verlicht je klachten en draagt bij aan het herstel van je vitaliteit.

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

De oefentherapeut begint met een kennismakingsgesprek (de intake), om de klachten met je door te nemen en metingen of testen af te nemen op het gebied van:

Op basis van de intake en de testuitslagen maakt de oefentherapeut een revalidatieprogramma op maat. Hierbij kun je rekenen op zorgvuldige begeleiding. Daarnaast krijg je tips en trucs die je zelfstandig kunt toepassen in je dagelijks leven, om je welzijn en je conditie te bevorderen.

Wanneer ga je naar de oefentherapeut?

Restklachten van corona waarvoor de oefentherapeut herstelzorg levert, zijn: