Restklachten van corona (COVID-19)

Heeft u corona gehad en bent u nog steeds niet helemaal fit? Kampt u bijvoorbeeld met vermoeidheid of kortademigheid? Heeft u weinig conditie of minder kracht in uw spieren? Ervaart u problemen met uw balans of slaapt u slecht? Dat kan de nasleep van een COVID-19 besmetting zijn. 

Als de klachten weken of maanden na de infectie met COVID-19 aanhouden, is er mogelijk sprake van Long COVID. Long staat voor langdurig. Bij Long COVID kunt u kampen met onder meer pijn op de borst, hartkloppingen, langdurig verlies van reukvermogen of vergeetachtigheid. Dat laatste wordt ook wel ‘brain fog’ (hersenmist) genoemd. 

Uw geestelijke en lichamelijke gezondheid kunnen aangetast zijn door een langdurig tekort aan beweging. Ook als u niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Bij oefentherapie of fysiotherapie kunt u dan veel baat hebben. Het verlicht de klachten en draagt bij aan het herstel van uw vitaliteit. 

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

Uw therapeut begint met een kennismakingsgesprek (de intake), om de klachten met u door te nemen en metingen of testen af te nemen op het gebied van:

Op basis van de intake en de testuitslagen maakt uw therapeut een revalidatieprogramma op maat. Hierbij kunt u rekenen op zorgvuldige begeleiding. Daarnaast krijgt u tips en trucs die u zelfstandig kunt toepassen in uw dagelijks leven, om uw welzijn en uw conditie te bevorderen.

Wanneer gaat u naar de therapeut?

Restklachten van corona waarvoor uw therapeut herstelzorg levert, zijn: