Chronische pijn

Heeft u al langer dan drie maanden pijn, terwijl de oorzaak verdwenen is? Vermijd u bepaalde bewegingen uit angst voor de pijn? Probeert u – tevergeefs – door de pijn heen te bijten? Houd u het niet uit zonder pijnstillers? Met onze therapie kunt u chronische pijn hanteerbaar maken, verlichten en soms zelfs verdrijven. 

Chronische pijn is pijn die langer duurt dan drie maanden en die niet meer veroorzaakt wordt door uw oorspronkelijke letsel. De pijn heeft invloed op uw stemming en beperkt u in uw dagelijkse bezigheden en sociale contacten. Onbehandelde chronische pijn kan leiden tot een burn-out of depressie. 

Hoe helpt uw therapeut u?

In een kennismakingsgesprek (de intake) informeert de therapeut naar (de oorzaak van) uw klachten en naar de manier waarop u ermee omgaat. Vervolgens stelt u gezamenlijk een lijst met haalbare doelen op. Deze doelen richten zich op verbetering van de vaardigheden die u belangrijk vindt. 

Uitgangspunt is de verhoging van uw lichamelijk en psychisch welzijn. Voor de een betekent dit ‘normaal leven en werken’, voor de ander ‘beter omgaan met spanningen’. Onder begeleiding van de therapeut gaat u met uw eigen doelen aan de slag. De therapeut fungeert hierbij als uw coach. 

Wanneer gaat u naar de therapeut?

Aanhoudende pijnklachten waarmee u bij de fysio of oefentherapeut terecht kunt, zijn onder meer:

Uw therapeut helpt u om grip te krijgen op uw klachten.