Neurologische klachten

Problemen met bewegen of ademen vanwege een neurologische aandoening? De therapeut leert u met zulke klachten om te gaan. Behandeling aan huis is ook mogelijk, op verwijzing van uw arts of specialist.

De meest bekende neurologische aandoeningen zijn epilepsie, ALS, Parkinson, MS en dementie. Ook het carpaletunnelsyndroom, een hernia en whiplash zijn neurologische aandoeningen. Dat wil zeggen: aandoeningen die een oorzaak hebben in de hersenen, het ruggenmerg of de zenuwen. De symptomen kunnen per aandoening verschillen. 

Hoe helpt uw therapeut u?

In een kennismakingsgesprek (de intake) brengt de therapeut uw klachten in kaart. Vervolgens gaat u samen werken aan een betere conditie en balans tussen spanning en ontspanning. U leert uw eigen mogelijkheden en grenzen beter kennen. Daarnaast ontdekt u manieren om uw lichaam minder te belasten. 

De behandeling kan bestaan uit voorlichting, oefentherapie, coaching en adviezen met betrekking tot houding en beweging, inspanning en rust. Denk hierbij onder meer aan: 

Naast houdings- en bewegingsadviezen krijgt u een op maat gemaakt oefenprogramma. Met dit programma kunt u thuis aan de slag. 

Wanneer gaat u naar de therapeut?

Uw therapeut biedt advies, ondersteuning en begeleiding bij neurologische aandoeningen als:.