Neurologische klachten

Problemen met bewegen of ademen vanwege een neurologische aandoening? De oefentherapeut leert je met zulke klachten om te gaan. Behandeling aan huis is ook mogelijk, op verwijzing van je arts of specialist. De meest bekende neurologische aandoeningen zijn epilepsie, ALS, Parkinson, MS en dementie. Ook het carpaletunnelsyndroom, een hernia en whiplash zijn neurologische aandoeningen. Dat wil zeggen: aandoeningen die een oorzaak hebben in de hersenen, het ruggenmerg of de zenuwen. De symptomen kunnen per aandoening verschillen.

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

In een kennismakingsgesprek (de intake) brengt de oefentherapeut je klachten in kaart. Vervolgens ga je samen werken aan een betere conditie en balans tussen spanning en ontspanning. Je leert je eigen mogelijkheden en grenzen beter kennen. Daarnaast ontdek je manieren om je lichaam minder te belasten.

De behandeling kan bestaan uit voorlichting, oefentherapie, coaching en adviezen met betrekking tot houding en beweging, inspanning en rust. Denk hierbij onder meer aan:

Naast houdings- en bewegingsadviezen krijg je een op maat gemaakt oefenprogramma. Met dit programma kun je thuis aan de slag.

Wanneer ga je naar de oefentherapeut?

De oefentherapeut biedt advies, ondersteuning en begeleiding bij neurologische aandoeningen als:.