Slaapproblemen

Val je slecht in slaap? Lig je ’s nachts uren naar het plafond te staren? Ben je overdag moe en prikkelbaar? Als je last hebt van slapeloosheid, kan dat twee dingen betekenen: ofwel dat je te weinig slaapt, ofwel dat de kwaliteit van je slaap onvoldoende is.

Slapeloosheid wordt ook wel chronische insomnie genoemd. Spanningen of drukte kunnen de oorzaak zijn. Bij gebrek aan rust overdag, verwerk je gebeurtenissen pas in bed. Als je dan gaat piekeren, bereik je niet de ontspanning die nodig is om in slaap te vallen. Ook andere factoren kunnen slaapproblemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan apneu.

Het goede nieuws is dat slapeloosheid effectief te behandelen is met slaapoefentherapie!

Hoe helpt de slaapoefentherapeut jou?

Een behandeling bij een oefentherapeut die gespecialiseerd is in slaapproblemen is een effectieve manier om gedragsmatige slaapproblemen aan te pakken. In een kennismakingsgesprek (de intake) brengt de therapeut je klachten in kaart. Meestal is er een relatie tussen de slaap en bestaande lichamelijk of mentale problemen
De slaapoefentherapeut werkt vanuit 24-uurs visie om maatwerk te leveren voor jouw specifieke slaapprobleem, met een behandelmethode die gebaseerd is op recente wetenschappelijke inzichten. Het wegnemen van de factoren die de slapeloosheid in stand houden staat hierbij centraal. Jullie gaan samen aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken. De therapeut ondersteunt je met cognitieve gedragstherapie, heldere uitleg over de slaap, praktische tips en nuttige oefeningen. Zo krijg je weer grip op je slaap en meer energie

Wanneer ga je naar de slaapoefentherapeut?

De oefentherapeut helpt je om de slapeloosheid op verschillende niveaus aan te pakken, zodat je uiteindelijk weer van een heilzame nachtrust kunt genieten. Slaapoefentherapie helpt tegen de volgende klachten: