Slaapproblemen

Valt u slecht in slaap? Ligt u ’s nachts uren naar het plafond te staren? Bent u overdag moe en prikkelbaar? Als u last hebt van slapeloosheid, kan dat twee dingen betekenen: ofwel dat u te weinig slaapt, ofwel dat de kwaliteit van uw slaap onvoldoende is. 

Slapeloosheid wordt ook wel chronische insomnie genoemd. Spanningen of drukte kunnen de oorzaak zijn. Bij gebrek aan rust overdag, verwerkt u gebeurtenissen pas in bed. Als u dan gaat piekeren, bereikt u niet de ontspanning die nodig is om in slaap te vallen. Ook andere factoren kunnen slaapproblemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan apneu. 

Het goede nieuws is dat slapeloosheid effectief te behandelen is met slaapoefentherapie! 

Hoe helpt de slaapoefentherapeut u?

Een behandeling bij een therapeut die gespecialiseerd is in slaapproblemen is een effectieve manier om gedragsmatige slaapproblemen aan te pakken. In een kennismakingsgesprek (de intake) brengt de therapeut uw klachten in kaart. Meestal is er een relatie tussen de slaap en bestaande lichamelijk of mentale problemen. 

De slaap oefentherapeut werkt vanuit 24-uurs visie om maatwerk te leveren voor uw specifieke slaapprobleem, met een behandelmethode die gebaseerd is op recente wetenschappelijke inzichten. Het wegnemen van de factoren die de slapeloosheid in stand houden staat hierbij centraal. U gaat samen aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken. De therapeut ondersteunt u met cognitieve gedragstherapie, heldere uitleg over de slaap, praktische tips en nuttige oefeningen.

Zo krijgt u weer grip op uw slaap en meer energie.

Wanneer gaat u naar de slaapoefentherapeut?

Uw therapeut helpt u om de slapeloosheid op verschillende niveaus aan te pakken, zodat u uiteindelijk weer van een heilzame nachtrust kunt genieten. Slaapoefentherapie helpt tegen de volgende klachten: